Blog
Wszystkie artykuły
Dowiedz się więcej

Serwisowanie i filtrowanie w piecach konwekcyjno-parowych
Dbanie o dobry stan urządzeń stosowanych w placówkach gastronomicznych jest ważnym zagadnieniem. Dotyczy również pieców konwekcyjno-parowych, które wymagają serwisowania i stosowania odpowiednio dobranych filtrów. Czynności te przekładają się na bezawaryjne

Jak wygląda praca serwisanta urządzeń gastronomicznych?
Jeśli mamy zmysł techniczny i chcemy trudnić się tym zawodem, warto wiedzieć, co będzie należeć do naszych obowiązków. Wbrew pozorom nie będzie to tylko regularne doglądanie sprzętów, bo zakres czynności potrafi

Ile kosztuje wyposażenie małej kuchni gastronomicznej?
Problemem osób otwierających zarówno duże, jak i niewielkie lokale są wydatki i kłopoty z dobraniem sprzętów. Jasne, mała kuchnia gastronomiczna oznacza nieco mniejsze koszty, jednak i ona musi zostać zaplanowana

W co wyposażyć cukiernię i piekarnię?
Bez sprzętu nie ma ciasta. A bez ciasta nie ma klientów. Wie o tym każdy właściciel, który kompletuje wyposażenie cukierni czy piekarni. Niestety nie każdy ma też świadomość, co dokładnie powinno

3 powody, dla których powinieneś zastosować filtry do wody w swoim lokalu gastronomicznym
Urządzenia do uzdatniania są prostym i opłacalnym sposobem, by polepszyć nie tylko jakość serwowanych potraw i napojów, ale też pracę urządzeń. Zwłaszcza że istnieją maszyny, które wręcz nie mogą pracować z